Hesap Gizliliği

Hesabınızın hangi kısımlarının diğerleri için görünebilir (halka açık) ve hangi kısımlarının sadece size görünebilir (özel) olduğunu merak mı ediyorsunuz?

İşte hesabınızı gizli tutmanın birkaç yolu:

 

Profil

Hesabınız sizinle ilgili birçok bilgiyi barındırabilir. İşte nelerin görünür olduğuna dair bir liste. Bir özellik hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için ona tıklayarak kılavuzuna gidin.

Konum: Facebook/Google+ ile hesap oluşturduysanız bu kısım otomatik olarak doldurulacaktır.

Bağlantılı Siteler: Facebook, Twitter ya da kişisel internet siteniz burada gözükebilir.

Görünen Ad: Bu profilinizde, direkt profil resminizin altında görüntülenen büyük addır. Facebook ile hesap oluşturduysanız bu gerçek isminiz olacaktır. Değiştirmek için Profil Ayarlarına gidin.

Kullanıcı Adı: Facebook/Google+ ile hesap oluşturduysanız bu tam isminiz olacaktır.

Profil Resmi: Eğer Facebook ile (2016’dan itibaren)   ya da Google+ hesap oluşturduysanız bu Facebook ya da Google+ profilinizdeki resmin aynısı olacaktır.

 

Etkinlik Akışı

Etkinlik akışınız varsayılan olarak halka açıktır. Profilinizden ‘Konuşmalar’ı (internet sitesinde) ya da ‘Etkinlik’i (uygulamalarda) seçtiğinizde görüntülenir.

Akış bu etkinlikleri gösterir:

  • Yorum yaptığınız hikayeler
  • Oy verdiğiniz hikayeler
  • Takip ettiğiniz kullanıcılar
  • Yayınladığınız yeni hikayeler
  • Yayınladığınız yeni hikaye bölümleri

Akışınızdaki bu etkinlikleri sağ üst köşedeki […] ikonunu seçtikten sonra ‘Sil’i seçerek silebilirsiniz.

 

Kütüphane/Arşiv

Kütüphaneniz ve arşiviniz özeldir. Ancak Ana Sayfanızda önerilenler formunda kütüphanenizdeki hikayeler görüntülenebilir.

Önerilenler kısmından hikayeleri yok sayamaz ya da silemezsiniz.

 

Okuma Listeleri

Okuma listelerinizi hepsi halka açıktır. Onları özel yapmanın hiçbir yolu yoktur.

Önerilenler olarak belirebilir ve profilinizden görüntülenebilirler.

 

Hikayeler

Hikayeleriniz varsayılan olarak halka açıktır. Bütün hikayeleri ya da hikaye bölümlerini özele çevirebilirsiniz.

Eğer hikayeniz yetişkin olarak işaretlendiyse bu durumda 17 yaş altı olan kullanıcılar bu hikayeleri profilinizde görüntüleyemeyecektir.

 

Ara

Arama sonuçlarınız hesabınıza özeldir. Bir sonucu silebilirsiniz ancak tüm arama geçmişini bir anda silme özelliği yoktur.

Android’de: arama sonucunu silmek için yanındaki ‘x’ ikonuna dokunun

iOS’da: arama sonucunu sola kaydırdıktan sonra ‘Sil’e dokunun

‘Önerilen aramalar’ı silemezsiniz.

Bu makale yardımcı oldu mu?
138 kişi içerisinden 70 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü

Yorumlar

Makale yorumlara kapalı.